Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön

4.24 (155)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Morot
1 st
Rödkål
150 g
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Mango
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 730 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i torr stekpanna ca 2 min. Spara stekpannan. Skär mango i mindre bitar.
 Skala och finriv ingefära. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ingefära, limeskal och pressad saft från halva limen i en skål. Blanda med japansk soja, honung, pressad vitlök, vatten och majsstärkelse.
Skala morot. Strimla morot och rödkål tunt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt pressad saft från resten av limen och hälften av de rostade sesamfröna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bananschalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskfärs ca 5 min på hög värme. Sänk till medelvärme och fräs lök och chili ytterligare ca 2 min. Tillsätt limedressingen och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt.
Servera chili- och limestekt fläskfärs med mango och jasminris. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!