Fläskkotlett med hoisinsås och sesamgurka
Laktosfri

Fläskkotlett med hoisinsås

och sesamgurka
4.18 (193)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • flytande honung
  • ketchup
  • vatten
Jasminris
135 g
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Gurka
½ st
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
2 msk
Olja
½ msk
Flytande honung
1 msk
Ketchup
1 msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
1 tsk
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Röd chili
½ st
Olja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att servera gurkbitarna utan dressing!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta alla sesamfrön ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Lägg över på ett fat, spara pannan.
Skär gurka i mindre bitar. Blanda med japansk soja, balsamvinäger och hälften av de rostade sesamfröna.
Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. 
Häll kinesisk soja i en skål. Blanda med balsamvinäger, neutral olja, honung, ketchup, vatten, malen ingefära, pressad vitlök och majsstärkelse.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs champinjoner och röd chili på hög värme ca 5 min. Tillsätt strimlad fläskkotlett och stek ytterligare ca 4 min. Sänk till medelvärme. Rör ner hoisinsås. Sjud ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt.
Strö resten av de rostade sesamfröna över pannan med fläskkotlett. Servera med sesamgurka och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!