Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad

Fläskmedaljonger med svampsås

rostad potatis och äpple- och fänkålssallad
4.12 (741)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För att få extra tunna skivor äpple och fänkål, använd gärna mandolin om du har.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Finhacka bananschalottenlök. Skiva hälften av champinjonerna, kvarta resten (till steg 6). 
Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta klyftorna i övre delen av ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Skär rött äpple och fänkål i tunna skivor (se tips!). Lägg allt i en skål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och skivade champinjoner ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och lite nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2 skivor. Dela sedan skivorna på hälften. Banka dem lite lätt med handen, så de blir jämnstora. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad timjan. Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Tillsätt kvartade champinjonerna och fräs ytterligare ca 1 min. 
Servera nystekta fläskmedaljonger med svampsås, ugnsrostad potatis, champinjoner och äpple- och fänkålssallad. 
Smaklig måltid!