Cevapcici med klyftpotatis och rostad ajvarsås
Laktosfri
Utan gluten

Cevapcici med klyftpotatis och rostad ajvarsås

4.16 (1034)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • rödvinsvinäger
    • vatten
    Potatis
    400 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar
    Röd paprika
    2 st
    Gul lök
    ½ st
    Rödvinsvinäger
    ½ msk
    Olivolja
    ½ msk
    Vatten
    2 msk
    Chili flakes
    1 krm
    Flytande honung
    1 tsk
    Salt
    Gul lök
    ½ st
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    2 klyfta
    Paprikapulver
    ½ msk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Salt
    ½ tsk
    Vatten
    1 msk
    Olivolja
    Bladpersilja
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 477 kcal
    • Fett: 20 g
    • Kolhydrater: 45 g
    • Protein: 29 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
     Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut ånga.
    Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, salt och vatten. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
    Lägg den rostade paprikan och löken i en mixerbunke. Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, vatten, chili flakes (efter smak) och honung. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
    Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis och ajvar. Toppa med persilja!
    Smaklig måltid!