Nötfärsbiffar med vitlökssky, bacon och potatis
Laktosfri

Nötfärsbiffar med vitlökssky

bacon och potatis
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Tärnat bacon
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
648 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skala potatisen och gör ett härligt potatisstomp!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
 Skala morötter och skär i mindre bitar. Riv bananschalottenlök. Klyfta rödlök.
 Lägg morötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, flytande honung, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden och tillsätt rödlöken.
 Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med riven lök, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 mindre biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 4 min per sida på medelvärme. Lägg upp på en tallrik och täck med lock. Spara stekpannan. 
 Fräs tärnat bacon ca 4 min i den använda stekpannan. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, smulad köttbuljong, kinesisk soja och socker. Koka upp. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 5 min (under lock), tills biffarna är helt genomstekta. Smaka av skyn med lite nymald svartpeppar.
Blanda morötterna med babyspenat direkt på plåten. Servera nötfärsbiffar med honungsrostade morötter, vitlökssky och kokt potatis.
Smaklig måltid!