Nötfärsbiffar med vitlökssky, bacon och potatis
Laktosfri

Nötfärsbiffar med vitlökssky, bacon och potatis

4.15 (384)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • flytande honung
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • vitlök
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Flytande honung
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Tärnat bacon
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skala potatisen och gör ett härligt potatisstomp!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
 Skala morötter och skär i mindre bitar. Riv bananschalottenlök. Klyfta rödlök.
 Lägg morötter och rödlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, flytande honung, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
 Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med riven lök, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 mindre biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 4 min per sida på medelvärme. Lägg upp på en tallrik och täck med lock. Spara stekpannan. 
 Fräs tärnat bacon ca 4 min i den använda stekpannan. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, smulad köttbuljong, kinesisk soja och socker. Koka upp. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 7 min (under lock), tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av skyn med lite nymald svartpeppar.
Blanda morötterna med babyspenat direkt på plåten. Servera nötfärsbiffar med honungsrostade morötter, vitlökssky och kokt potatis.
Smaklig måltid!