Pasta med örtig bolognese och riven pecorino
Laktosfri

Pasta med örtig bolognese och riven pecorino

4.09 (1091)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • tomatpuré
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Socker
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Vete)
Oregano
20 g
Riven pecorino
40 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 731 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och grovriv morötter. Tärna gul lök.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och salt. Stek ytterligare ca 3 min. 
Sänk till medelvärme. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, socker, torkad salvia, torkad oregano och vitvinsvinäger. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka oregano. Servera örtig bolognese med nykokt linguine. Toppa med oregano och riven pecorino. 
Smaklig måltid!