Utan gluten
Kryddstekt lax med syrlig rödkålssallad
och chiliyoghurtNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Senap
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- sambal oelek
Rödkål
250 g
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Senap
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 ½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
300 g
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Lime
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla rödkål och rödlök. Skala och grovriv morot. Klyfta lime. Skär laxfilé i portionsbitar.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda senap, vitvinsvinäger, flytande honung och olivolja i en salladsskål. Tillsätt rödkål, rödlök och morot. Blanda väl och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda matyoghurt och sambal oelek i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda spiskummin, paprikapulver, malen koriander och salt i en liten skål. Gnid in kryddblandningen på laxbitarna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek laxen på skinnsidan ca 5 min. Vänd på fisken och stek klart, ca 3 min.
Servera nystekt lax med rödkålssallad, chiliyoghurt, limeklyfta och basmatiris.
Smaklig måltid!