Kryddstekt lax med syrlig rödkålssallad och chiliyoghurt
Utan gluten

Kryddstekt lax med syrlig rödkålssallad

och chiliyoghurt
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Senap
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek
Rödkål
250 g
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Senap
½ msk
(Senap)
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Lime
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Strimla rödkål och rödlök. Skala och grovriv morot. Klyfta lime. Skär laxfilé i portionsbitar. 
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda senap, vitvinsvinäger, flytande honung och olivolja i en salladsskål. Tillsätt rödkål, rödlök och morot. Blanda väl och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
 Blanda matyoghurt och sambal oelek i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda spiskummin, paprikapulver, malen koriander och salt i en liten skål. Gnid in kryddblandningen på laxbitarna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek laxen på skinnsidan ca 5 min. Vänd på fisken och stek klart, ca 3 min. 
Servera nystekt lax med rödkålssallad, chiliyoghurt, limeklyfta och basmatiris. 
Smaklig måltid!