Gräddig tagliatelle med fläskkotlett och broccoli

Gräddig tagliatelle med fläskkotlett

och broccoli
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vetemjöl
  • mjölk
  • socker
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 754 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min.
Kvarta champinjoner. Skär fläskkotlett i ca 2 cm tjocka strimlor. Krydda köttet med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min på hög värme. Lägg över köttet på ett fat, spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjoner på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, grädde, grönsaksbuljong, kinesisk soja, socker och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Lägg tillbaka köttet i stekpannan och sjud ytterligare ca 2 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nykokt pasta med gräddig senapssås, broccoli och stekt fläskkotlett.
Smaklig måltid!