Gräddig tagliatelle med fläskkotlett och broccoli
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- vetemjöl
- mjölk
- socker
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 754 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min.
Kvarta champinjoner. Skär fläskkotlett i ca 2 cm tjocka strimlor. Krydda köttet med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min på hög värme. Lägg över köttet på ett fat, spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjoner på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, grädde, grönsaksbuljong, kinesisk soja, socker och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg tillbaka köttet i stekpannan och sjud ytterligare ca 2 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nykokt pasta med gräddig senapssås, broccoli och stekt fläskkotlett.
Smaklig måltid!