Frasig kyckling med nudlar och grönsaker
Laktosfri

Frasig kyckling med nudlar och grönsaker

3.97 (297)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • bakplåtspapper
  • olja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vatten
3 msk
Balsamvinäger
1 msk
Olja
½ msk
Tomatpuré
¼ förp
Socker
½ msk
Gul paprika
1 st
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
½ msk
Salt
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i ugnsvärmen och ger god smak!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
 Krydda kycklinglårfilé med salt och malen ingefära. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över ströbröd. Ringla över neutral olja. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 16 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda japansk soja, vatten, balsamvinäger, neutral olja, tomatpuré och socker i en skål.
Klyfta gul paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs paprika, broccoli och pressad vitlök på hög värme ca 2 min. Tillsätt woksåsen och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Strimla salladslök. Vänd ner nudlarna i pannan med de frästa grönsakerna. Servera med frasig kyckling och strimlad salladslök.
Smaklig måltid!