Asiatisk burrito med fläskfärs, mango och koriander
Laktosfri

Asiatisk burrito med fläskfärs

mango och koriander
4.39 (305)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • socker
Ingefära
½ bit
Morot
1 st
Lime
½ st
Koriander
20 g
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Jasminris
75 g
Mango
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 811 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 98 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära. Skala och grovriv morot. Tärna mango. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera limen. 
Lägg riven morot i en bunke. Blanda med koriander, limeskal, pressad limesaft och riven ingefäran. Smaka av med lite salt.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt den hackade löken, resten av den rivna ingefäran och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner pressad saft från resten av limen, japansk soja, socker, chili flakes och salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Blanda ner det kokta jasminriset i stekpannan med färsen. Lägg upp blandningen i en skål. Torka ur stekpannan. 
Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med asiatisk färs, morotssallad, mango och mixsallad. Rulla ihop till rullar och ät direkt!
Smaklig måltid!