Laktosfri
Coq au vin
Kycklinggryta med bacon, rött vin, svamp och potatispuré4.36 (240)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
2 st
Champinjoner
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Tärnat bacon
½ förp
Smör
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
Rött matlagningsvin
2 dl
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Coq au vin görs traditionsenligt på tupp - här har vi gjort en variant på kyckling!
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta bananschalottenlök. Kvarta champinjoner och finhacka vitlök. Skär kycklinglårfilé i ca 3 bitar per filé.
Stek kyckling och tärnat bacon i en stekgryta med lite smör ca 2 min. Tillsätt lök, champinjoner, vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Tillsätt rött matlagningsvin och låt sjuda ca 5 min. Blanda ner kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min.
Värm mjölk och en klick smör. Häll av potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en slät puré med elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Servera coq au vin med potatispuré. Toppa med grovhackad persilja.
Smaklig måltid!