Coq au vin - Kycklinggryta med bacon, rött vin, svamp och potatispuré
Laktosfri

Coq au vin

Kycklinggryta med bacon, rött vin, svamp och potatispuré
4.36 (240)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
2 st
Champinjoner
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Tärnat bacon
½ förp
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Rött matlagningsvin
2 dl
(Svaveldioxid)
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Coq au vin görs traditionsenligt på tupp - här har vi gjort en variant på kyckling!

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta bananschalottenlök. Kvarta champinjoner och finhacka vitlök. Skär kycklinglårfilé i ca 3 bitar per filé.
Stek kyckling och tärnat bacon i en stekgryta med lite smör ca 2 min. Tillsätt lök, champinjoner, vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Tillsätt rött matlagningsvin och låt sjuda ca 5 min. Blanda ner kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min.
Värm mjölk och en klick smör. Häll av potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en slät puré med elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Servera coq au vin med potatispuré. Toppa med grovhackad persilja.
Smaklig måltid!