Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré
med fransk potatissalladRätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Skivad fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 544 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla tänd grillen.
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, grovhacka bladpersilja, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
Ringla lite olja över skivad fläskkarré och krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek köttet i en stekpanna ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.
Servera citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad.
Smaklig måltid!