Chinese pork i salladsblad med limecrème, koriander och sesamfrön
Utan gluten

Chinese pork i salladsblad med limecrème, koriander och sesamfrön

4.2 (187)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • olja
  • vatten
Rödlök
2 st
Socker
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ krm
Lime
1 st
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
3 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Socker
2 tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
2 msk
Jasminris
135 g
Isbergssallad
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 791 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär rödlök i tunna skivor och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger och salt. Låt stå till servering.
Plocka salladsblad från isbergssalladen och lägg på ett serveringsfat tillsammans med koriander. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda crème fraiche med limeskal och salt i en liten skål. Klyfta den använda limen och lägg i en skål till servering.
Skala och finhacka ingefära. Finhacka röd chili och vitlök. Lägg i en skål. Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskkotlett ca 4 min, tills köttet är frasigt. Lägg över på ett fat. Låt woken stå och tillsätt ingefära, chili och vitlök. Låt fräsa ca 1 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 2 min. Lägg ner det stekta köttet i såsen och koka ihop ytterligare ca 2 min.
Fyll salladsbladen med chinese pork, sötsyrlig rödlök, koriander och limecrème. Strö över lite sesamfrön och servera med ris och limeklyfta.
Smaklig måltid!