Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
Tillbehör
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Krämig kycklingpanna
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Minutbitar
300 g
Salt
1 krm
Neutral olja
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Mango chutney
1 ½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 789 kcal
- Fett 13 g
- Kolhydrater 124 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla röd paprika. Klyfta rödlök tunt.
- Tillbehör: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Krämig kycklingpanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kyckling minutbitar ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Lyft upp och lägg på en tallrik, spara pannan.
- Hetta upp lite ny neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna hastigt. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, chili flakes och mango chutney. Låt puttra ca 2 min.
- Lägg ner den stekta kycklingen i såsen. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd ner babyspenat i pannan.
- Tillbehör: Klyfta lime. Servera krämig kycklingpanna med nykokt basmatiris och limeklyftor.