Korean beef tacos - Tacos med kimchi och lime

Korean beef tacos - Tacos med kimchi och lime

3.86 (240)
Under 25 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitlök
  • vitvinsvinäger
  • tomatpuré
  • socker
  • olivolja
  • flytande honung
  • vatten
  • salt
Koriander
20 g
Tortillabröd
¾ förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vitkål
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ påse
Salt
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 679 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skölj limen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Pressa ner saft från halva limen. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, malen ingefära, socker och chili flakes. Strimla vitkål tunt och blanda ner i bunken.
Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn löken ca 1 min. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, Linas tre kryddor och honung. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong till färsen. Sjud på svag värme ca 4 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Klyfta resten av den använda limen. Grovhacka koriander. Fyll tortillabröd med tacofärs, kimchi, koriander och matyoghurt. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!