Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Morotssoppa med kokosmjölk och nygräddat bröd
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Morötter
300 g
Ingefära
1 bit
Vita bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 503 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går även bra att ha bönorna hela i soppan!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering. Brödet som blir över går bra att frysa in!
Skala och slanta morötter. Skala och finriv ingefära. Häll av och skölj vita bönor.
Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull och fräs morot, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min, tills morötterna är mjuka.
Tillsätt bönor till soppan och mixa slät med stavmixer direkt i kastrullen. Blir den för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna snackgurka och tomat. Grovhacka bladpersilja.
Toppa morotssoppan med gurka, tomat, persilja och lite chili flakes. Servera med nygräddat bröd.
Smaklig måltid!