Lasagne al forno

Lasagne al forno

3.93 (295)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • flytande honung
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
Lasagneplattor
1½ förp
(Ägg, Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
½ förp
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
500 g
Vitlök
3 klyfta
Torkad oregano
2 msk
Flytande honung
½ msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
2 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Mjölk
5 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 tärning
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, morötter, lök och pressad vitlök 4-5 min. Tillsätt torkad oregano, honung, passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 min.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl, mjölk, lite i taget och smulad grönsaksbuljong. Sjud 2-3 min, tills såsen tjocknar.
Varva köttfärssås, bechamelsås och färska lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med bechamel. Häll över mjölk längs kanterna i formen. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min, tills plattorna mjuknat.
Servera lasagne al forno toppad med mixsallad.
Smaklig måltid!