Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- flytande honung
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
Lasagneplattor
1½ förp
Mjölk
1 dl
Mixsallad
½ förp
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
500 g
Vitlök
3 klyfta
Torkad oregano
2 msk
Flytande honung
½ msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
2 msk
Vetemjöl
2 msk
Mjölk
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 662 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, morötter, lök och pressad vitlök 4-5 min. Tillsätt torkad oregano, honung, passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 min.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl, mjölk, lite i taget och smulad grönsaksbuljong. Sjud 2-3 min, tills såsen tjocknar.
Varva köttfärssås, bechamelsås och färska lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med bechamel. Häll över mjölk längs kanterna i formen. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min, tills plattorna mjuknat.
Servera lasagne al forno toppad med mixsallad.
Smaklig måltid!