Solgul morotssoppa med ciabatta

Solgul morotssoppa med ciabatta

3.76 (141)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • malen ingefära
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • honung
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Ciabatta
1 förp
(Gluten)
Tomater
2 st
Gurka
1/2 st
Oregano
1/2 förp
Bakpotatis
1 st
Morötter
500 g
Gul lök
1 st
Olivolja
2 1/2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
7 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Honung
1 msk
Grönsaksbuljong
2 tärning
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 511 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 13 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda ciabattan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär bakpotatis och morötter i cm-stora bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme 2-3 min.
Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud under lock 8-12 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
Tärna tomater och gurka. Finhacka blad av oregano. Lägg upp i skålar.
Häll av vita bönor och lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa soppan med grönsakstärningar och färsk oregano. Servera med nygräddat bröd.
Smaklig måltid!