Grillad rostbiff med grekisk potatissallad och fetaost
3.92 (143)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
- torkad oregano
- vitlök
- svartpeppar
Fetaost
100 g
Mixsallad
½ förp
Grillad rostbiff
90 g
Småpotatis
500 g
Salt
1 tsk
Olivolja
Cocktailtomater
1 ask
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Turkisk yoghurt
1 dl
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Torkad oregano
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 520 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 250 grader.
Dela småpotatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt och lite olivolja. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min. Lägg cocktailtomaterna på plåten när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Finhacka schalottenlöken, lägg i en salladsskål. Blanda med turkisk yoghurt, olivolja, rödvinsvinäger, torkad oregano, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda rostad potatis och cocktailtomater i skålen med dressing. Mosa tomaterna något.
Smula fetaosten och skölj mixsalladen. Servera grekisk potatissallad toppad med mixsallad, skivad rostbiff och fetaost.
Smaklig måltid!