Italienska biffar med parmesan
oliver, sallad och bulgurNytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
½ st
Citron, skal
½ st
Parmesanost
½ bit
Nötfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
⅓ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Bulgur
125 g
Rödlök
½ st
Snacksoliver
½ förp
Mixsallad
65 g
Olivolja
1 tsk
Citron, saft
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Halvera tomat och vitlöksklyfta. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått lite färg.
Blanda nötfärs, ströbröd, vatten, pressad vitlök, örtmix, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs biffarna ca 3 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet och parmesanost, lägg i en mixerbunke. Tillsätt de rostade grönsakerna och mixa ihop till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Skär snacksoliver i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner mixsallad och olivolja. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera italienska biffar med rostad tomatsås och bulgursallad.
Smaklig måltid!