Italienska biffar med parmesan, oliver, sallad och bulgur

Italienska biffar med parmesan

oliver, sallad och bulgur
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
½ st
Citron, skal
½ st
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
⅓ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Bulgur
125 g
(Vete)
Rödlök
½ st
Snacksoliver
½ förp
Mixsallad
65 g
Olivolja
1 tsk
Citron, saft
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Halvera tomat och vitlöksklyfta. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått lite färg. 
Blanda nötfärs, ströbröd, vatten, pressad vitlök, örtmix, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 biffar. 
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs biffarna ca 3 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet och parmesanost, lägg i en mixerbunke. Tillsätt de rostade grönsakerna och mixa ihop till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Skär snacksoliver i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner mixsallad och olivolja. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera italienska biffar med rostad tomatsås och bulgursallad. 
Smaklig måltid!