På Linas Matkasse firar vi in våren med inspiration från Japan! I fem smakrika rätter får du upptäcka nya sidor av det japanska köket. Och uppleva den femte grundsmaken – umami.
I Japan inträffar en av vårens höjdpunkter när körsbärsträden blommar. Skira och kortlivade lyser blommorna upp de kala grenarna innan blombladen sakta singlar ner till marken.
I Japan uppmärksammar man den korta blomningen under hanamifestivalen då man samlas under körsbärsträden med vänner och familj. Tillsammans firar man vårens ankomst samtidigt som man njuter av god mat och dryck. Den korta blomningen är en påminnelse om livets förgänglighet och att man ska leva i nuet. Därför ses högtiden också som en symbol för förnyelse och hopp för framtiden.
Själva körsbärsblomman, sakura, är en symbol för skönhet, kärlek och liv i Japan.
På Linas Matkasse firar vi in våren med en kulinarisk smakresa till Japan. I fem härliga rätter upptäcker vi det japanska köket som det ser ut bortom välkända favoriter som sushi, yakiniku och yakitori. Istället bjuder vi på godsaker som okonomiyaki, tonkatsu och tebasaki, det vill säga kålpannkaka, fläskschnitzel och friterad kyckling – på japanskt vis.
Självklart har vi även en ramensoppa på menyn. Vi har valt att göra en annorlunda ramen med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp. Menyn blir komplett med en japansk variant på poké bowl, donburi, med lättbakad lax, frisk ponzusås och krispiga grönsaker.
Smaklig måltid – eller meshiagare som det heter på japanska!
PS. Kom ihåg att du alltid måste lägga till temarätterna manuellt i din matkasse. Sista dag att beställa är tisdag 18 april.
Upptäck fem japanska rätter som är laddade med umami – den femte grundsmaken som ger en fin balans mellan sötma, sälta och syra.
Beställ idag och få 25% rabatt på dina 2 första matkassar!
Middag hem till dörren – i 3 enkla steg!
Är du nyfiken på Linas Matkasse och vill veta mer? Följ länken nedan så berättar vi hur det fungerar!
Umami. Du har hört ordet. Kanske förknippar du det också med den femte grundsmaken. Men vad smakar det egentligen? I vilka råvaror finns det och vad spelar det för roll när du lagar mat? Och på vilket sätt hör det ihop med Japan? Det får du veta i den här artikeln!
Vi känner alla till grundsmakerna sött, salt, surt och beskt. Men vad smakar egentligen umami? I tre enkla recept har vi boostat upplevelsen av den femte grundsmaken. Säg ”konnichiwa” till en dippsås, en kryddblandning och en misomajo – med intensiv smak av umami.
Visste du att vi näringsberäknar alla middagar i Linas Matkasse? Vi utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer och tar hänsyn till näringsinnehållet i alla ingredienser när vi skapar våra recept. Målet är att skapa en måltid med bästa tänkbara näringsvärde. När du väljer en måltid från oss kan du därför vara trygg med att du får i dig all näring du behöver i precis lagom mängd.