Kladdkaka med en twist

Sugen på något gott till kladdkakans dag?! Testa en kombo som tar kladdkakan till nästa nivå: brynt smör och havssalt! Servera med lättvispad grädde och färska hallon – perfekt som finfika till höstmyset.

Kladdkaka med brynt smör och havssalt
Bjud familj och vänner på en riktigt mumsig kladdkaka!

Så här gör du

Du behöver:
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 ägg

Börja baka:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop resten av ingredienserna direkt i kastrullen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

Hur gillar du din kladdkaka – helgräddad, halvgräddad eller lava flow? Skriv i kommentarerna på Instagram: @linasmatkasse!