Kladdkaka med en twist
Sugen på något gott till kladdkakans dag?! Testa en kombo som tar kladdkakan till nästa nivå: brynt smör och havssalt! Servera med lättvispad grädde och färska hallon – perfekt som finfika till höstmyset.
Så här gör du
Du behöver:
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk flingsalt
- 3 ägg
Börja baka:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn smöret och låt det svalna.
- Rör ihop resten av ingredienserna direkt i kastrullen.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Hur gillar du din kladdkaka – helgräddad, halvgräddad eller lava flow? Skriv i kommentarerna på Instagram: @linasmatkasse!