Zucchinikaka med vit chokladglasyr
Just nu växer zucchinin så det knakar i många trädgårdsland. Ett härligt sätt att använda zucchinin på är att riva ner den i kaksmeten, det gör kakan saftig och god.
Så gör du nyttig zucchinikaka
Ingredienser 8-10 bitar
Zucchinikaka
3 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver1 1⁄2 tsk malen kanel1 1⁄2 tsk kardemumma1 tsk vaniljsocker1 zucchini, ca 300 g3 ägg2 1⁄2 dl strösocker1 dl rapsoljaGlasyr
200 g vit choklad200 g philadelfiaost2 lime, finrivet skal1 dl pistagenötterGör så här:
Zucchinikaka
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 24 cm i diameter, med bak-plåtspapper.Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.Grovriv zucchinin, behåll skalet på. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.Blanda ner oljan. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist ner den rivna zucchinin.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan glasyren breds över.Vit chokladglasyr
Grovhacka och smält chokladen i en skål i mikron eller i kastrull på spisen.Rör då och då och passa så att den inte bränns. Rör ihop philadelfiaost och finrivet limeskal (endast det gröna) i en liten bunke.Blanda ner den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet.Bred glasyren över den svala kakan och toppa med grovhackade pistagenötter.