Shakshuka med kyckling, ägg, koriander och bulgur
Kalorismart

Shakshuka med kyckling

ägg, koriander och bulgur
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
1 krm
Ras el hanout
1 förp
Paprikapulver
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Ägg
2 st
(Ägg)
Bulgur
125 g
(Vete)
Koriander
20 g
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla gul lök och finhacka vitlök.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs strimlad kycklingfilé ca 2 min, krydda med salt. Tillsätt röd paprika, gul lök och vitlök. Krydda med ras el hanout och paprikapulver. Fräs ca 3 min. Blanda ner tomatpurè, konserverade körsbärstomater, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min.
Gör två gropar i grytan. Knäck ägg i groparna. Sätt på ett lock och sjud på medelvärme ca 7 min, eller tills äggen börjar stelna.
Toppa grytan med koriander. Servera med bulgur och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!