Asiatisk kalkonbowl med fullkornsris
Kalorismart
Laktosfri

Asiatisk kalkonbowl

med fullkornsris
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Olja
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Vatten
½ dl
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Srirachasås
½ förp
Fullkornsris
135 g
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
550 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och grovriv morot. Finhacka schalottenlök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
 Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, kalkonfärs och morötter, fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.  
Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås och srirachasås (efter egen smak). Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in något. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander. 
Klyfta lime. Fördela fullkornsris, färs och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!