Kalorismart
Laktosfri
Asiatisk kalkonbowl
med fullkornsrisNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Olja
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Vatten
½ dl
Soja- och ingefärssås
1 förp
Srirachasås
½ förp
Fullkornsris
135 g
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 550 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Finhacka schalottenlök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, kalkonfärs och morötter, fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås och srirachasås (efter egen smak). Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in något. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander.
Klyfta lime. Fördela fullkornsris, färs och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!