Fusion
Vegetariskt
Kryddig aubergine- och kikärtsgryta med fetost
pitabröd och färsk myntaRätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Libanon möter Grekland i denna spännande tomatbaserade aubergine- och kikärtsgryta, toppad med färsk mynta, fetaost och varmt vitlöksbröd.
Libanon möter Grekland i denna spännande tomatbaserade aubergine- och kikärtsgryta, toppad med färsk mynta, fetaost och varmt vitlöksbröd.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- smör
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Gul lök
1 st
Olja
Tomatpuré
1 förp
Five spice
½ förp
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Passerade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Smör
2 msk
Pitabröd
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Babyspenat
65 g
Mynta
10-20 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 731 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Behåll lite av de rostade kikärtorna för krispig topping.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i ca 3x3 cm stora tärningar. Lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, rör om efter halva tiden.
Häll av och skölj kikärtor. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Lägg bredvid auberginen och tillaga ytterligare ca 10 min, tills de blivit krispiga och auberginen fått fin färg.
Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs gul lök på medelvärme ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, five spice och "hackad ingefära, vitlök och chili", fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt passerade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och tillsätt den rostade auberginen och kikärtorna (se tips!). Spara ugnsplåten med bakplåtspapper till pitabröden i steg 6. Låt sjuda till servering. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och five spice.
Finhacka vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitlök under omrörning på medelvärme ca 1 min. Lägg pitabröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med lite av vitlökssmöret. Tillaga bröden i mitten av ugnen ca 3 min.
Stek babyspenat i resterande smör i ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Fördela spenaten ovanpå pitabröden och dela bröden i fyra innan servering.
Grovhacka mynta. Smula fetaost.
Toppa kryddig aubergine- och kikärtsgryta med mynta och fetaost. Servera med spenatbrödet.
Smaklig måltid!