Fusion
Pankopanerad fish and chips
med tartarsås och japansk sunomono-salladNytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser
Visste du att 40% av all kolja som konsumeras i Storbritannien kommer från Norge? Denna klassiska Fish 'n' Chips har fått sällskap av japanska smaker.
Visste du att 40% av all kolja som konsumeras i Storbritannien kommer från Norge? Denna klassiska Fish 'n' Chips har fått sällskap av japanska smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Koljafilé
300 g
Lime (skalet)
1 st
Ägg
1 st
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Panko
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Gurka
1 st
Rädisor
½ förp
Japansk soja
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 förp
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
½ burk
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
½ dl
Lime (saften)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 781 kcal
- Fett:
- 40 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i pommes frites-liknande stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills de fått en gyllenbrun färg.
Skär fisken i mindre bitar (ca 3 cm). Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en djup tallrik. Knäck ägg i tallriken med limeskal och vispa ihop. Lägg mjöl på en tallrik tillsammans med salt och nymald svartpeppar. Lägg panko på en annan tallrik. Vänd fisken först i mjöl, därefter i äggblandningen, och slutligen i panko. Lägg bitarna åt sidan.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på hög värme ca 30 sek. Skiva gurka och rädisor tunt. Vispa ihop japansk soja, vitvinsvinäger, socker och chiliflakes i en skål. Blanda ner gurkan i skålen och låt marinera till servering. Vid servering, vänd ner rädisorna och strö över sesamfrön.
Finhacka bladpersilja, schalottenlök och kapris. Lägg i en skål och blanda ner matyoghurt och majonnäs. Smaka av med lite limesaft från den använda limen, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek den panerade koljan ca 2 min per sida, tills den är krispig och har fin färg. Krydda med lite salt.
Servera pankopanerad fish and chips med tartarsås och japansk sunomono-sallad.
Smaklig måltid!