Bánh mì burger med smashad potatis, picklade grönsaker och chilimajonnäs

Fusion

Bánh mì burger med smashad potatis

picklade grönsaker och chilimajonnäs
Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser
I denna saftiga burgare möter den amerikanska burgaren spännande smaker från Vietnam. Den smakrika burgaren serveras med krispiga picklade grönsaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Socker
2 ½ msk
Rättika
100 g
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Röd chili
1 st
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Fläskfärs
250 g
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
½ msk
Olja
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½ förp
Salt
½ krm
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1008 kcal
Fett:
56 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Koka upp vatten, vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull så att sockret löser sig. Dra från värmen. Skala och strimla rättika och morot. Skär snackgurka och röd chili i tunna skivor. Lägg allt i en rymlig bunke och häll vinägerblandningen över. Låt stå och dra till servering.
 Häll av potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till varje potatis så att den krossas men ändå håller ihop (exempelvis med undersidan på ett glas). Strö riven mozzarella och lite salt över potatisen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min, tills de fått en fin färg.
 Skölj och finstrimla salladslök. Lägg hälften av löken i en bunke (spara resten till servering). Tillsätt pressad vitlök, fläskfärs, srirachasås och majsstärkelse till bunken. Blanda ihop och forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta
Blanda ihop majonnäs, srirachasås och salt i en liten skål.
Värm hamburgerbröd snabbt i en torr stekpanna. Fyll bröden med chilimajonnäs, picklade grönsaker, burgare, resten av salladslöken och koriander. Servera med smashad potatis.
Smaklig måltid!