Timjan- och vitlöksstekt kyckling med tryffelyoghurt, ugnsbakade rödbetor och spetskål
Utan gluten

Timjan- och vitlöksstekt kyckling med tryffelyoghurt

ugnsbakade rödbetor och spetskål
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kokt rödbeta (250g)
1 förp
Spetskål
200 g
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Smör
1 msk
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tryffelolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
 Skär kokta rödbetor och spetskål i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olja, salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
Krydda kycklingfilé med salt och torkad timjan. Krossa vitlöksklyftor. Hetta upp smör i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftorna. Stek kycklingen i vitlökssmöret ca 2 min per sida. Ös med smöret emellanåt. Lägg över kycklingen på plåten med potatis och tillaga klart ca 6 min, tills den är genomstekt.
 Blanda ihop matyoghurt, tryffelolja, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Servera kyckling med rostad potatis, rödbetor, spetskål och tryffelyoghurt.
Smaklig måltid!