Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
½ st
Salt
¾ tsk
Rödlök
½ st
Ägg
½ st
Vetemjöl
1 dl
Riven Västerbottensost
75 g
Olivolja
Citron
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 535 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå 10 min.
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka rödlök. Tärna zucchini. Lägg allt i en skål och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt.
Pressa bort vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka rödlök. Vispa upp ägget. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl och riven Västerbottensost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Klicka ut 6 små plättar och stek ca 3 min per sida.
Klyfta citron. Servera nystekta zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!