Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad

Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
½ st
Salt
¾ tsk
Rödlök
½ st
Ägg
½ st
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Riven Västerbottensost
75 g
(Mjölk)
Olivolja
Citron
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
535 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå 10 min. 
 Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka rödlök. Tärna zucchini. Lägg allt i en skål och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt.
Pressa bort vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka rödlök. Vispa upp ägget. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl och riven Västerbottensost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Klicka ut 6 små plättar och stek ca 3 min per sida.
Klyfta citron. Servera nystekta zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!