Orientalisk lax med zhoug
Jerusalem sallad och bulgurRätten saknar betyg
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- olja
Bulgur
125 g
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
½ st
Koriander
20 g
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Vatten
1 msk
Olja
1 msk
Citron
½ st
Matyoghurt
1 dl
Sesamolja
1 påse
Salt
2 krm
Citron
½ st
Snackgurka
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Laxfilé
2 st
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 726 kcal
- Fett: 43 g
- Kolhydrater: 46 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Färsk chili kan variera i hetta. Smaka gärna lite på chilin innan ni använder den i receptet, för att få till önskad styrka!
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka vitlök och grön chili (plocka bort frön och fröfäste för en mildare dressing). Lägg i en mixerbunke tillsammans med koriander, spiskummin, salt, vatten och olja. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner i mixerbunken tillsammans med pressad saft från halva citronen (ca 2 tsk). Mixa till en sås med stavmixer.
Blanda ihop matyoghurt, sesamolja, salt och pressad saft från resten av den använda citronen i en rymlig salladsskål. Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Finstrimla rödlök och grovhacka bladpersilja. Blanda ner allt i dressingen.
Krydda laxfilé med spiskummin och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida.
Servera laxfilé med Jerusalem sallad, zhoug och bulgur.
Smaklig måltid!