Kycklinglårfilé med sesamfrö, salladslök och srirachayoghurt

Kycklinglårfilé med sesamfrö och salladslök

grönsaker och srirachayoghurt
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • olja
Sesamolja
1 påse
(Sesamfrön)
Flytande honung
1 förp
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Srirachasås
½ förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 706 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda sesamolja, flytande honung, socker, kinesisk soja, srirachasås och sesamfrö i en ugnsform. Krydda kycklinglårfilé med salt. Vänd runt kycklingen i formen. Har du tid låt den gärna marinera ca 10 min eller längre.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt. Strimla salladslök. 
Dela broccoli i små buketter. Dela röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt. 
Blanda matyoghurt med srirachasås. 
Toppa sesamkyckling med salladslök. Servera med jasminris, srirachayoghurt och grönsaker.
Smaklig måltid!