Kycklinglårfilé med sesamfrö och salladslök
grönsaker och srirachayoghurtRätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olja
Sesamolja
1 påse
Flytande honung
1 förp
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
1 förp
Srirachasås
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 706 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda sesamolja, flytande honung, socker, kinesisk soja, srirachasås och sesamfrö i en ugnsform. Krydda kycklinglårfilé med salt. Vänd runt kycklingen i formen. Har du tid låt den gärna marinera ca 10 min eller längre.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt. Strimla salladslök.
Dela broccoli i små buketter. Dela röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt.
Blanda matyoghurt med srirachasås.
Toppa sesamkyckling med salladslök. Servera med jasminris, srirachayoghurt och grönsaker.
Smaklig måltid!