Falafel med fetayoghurt, salata baladi, syrad rödkål och bulgur
Vegetariskt

Falafel med fetayoghurt

salata baladi, syrad rödkål och bulgur
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Strimlad rödkål
250 g
Za'atarkrydda
1 förp
(Sesamfrön)
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Falafel
1 förp
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg strimlad rödkål i en bunke och blanda ner za'atarkrydda, rödvinsvinäger, olivolja, socker och salt. 
 Smula fetaost och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, nymald svartpeppar och salt.
 Tärna tomat och snackgurka. Hacka schalottenlök och strimla bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med pressad citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek falafel ca 2 min per sida tills den är varm och krispig.
Servera nystekt falafel med bulgur, syrad rödkål, salata baladi och fetayoghurt.
Smaklig måltid!