Persisk kyckling med saffran, granatäpple och persilja
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Persisk kyckling med saffran

granatäpple och persilja
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Gul lök
    1 st
    Broccoli
    1 st
    Kycklinglårfilé
    300 g
    Olja
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitlök
    2 klyfta
    Saffran
    1 förp
    Spiskummin
    1 förp
    Chili flakes
    ½ förp
    Vatten
    2½ dl
    Majsstärkelse
    ½ msk
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Basmatiris
    135 g
    Granatäpple
    ½ st
    Bladpersilja
    10 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    537 kcal
    Fett:
    13 g
    Kolhydrater:
    65 g
    Protein:
    41 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Finhacka gul lök. Skär broccoli i mindre buketter. Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar.
    Hetta upp olja i en stekgryta och fräs kycklingbitarna ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök och saffran, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt spiskummin, chili flakes, vatten, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten) och kycklingbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 5 min.
    Rör ner broccolibuketterna och låt sjuda ca 1 min under lock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar, alternativt med chili flakes för önskad hetta. 
    Kvarta granatäpple och banka lätt ur kärnorna i en skål. Grovhacka bladpersilja. 
    Servera persisk kyckling med nykokt ris. Toppa med granatäpple och persilja. 
    Smaklig måltid!