Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Persisk kyckling med saffran
granatäpple och persiljaNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Saffran
1 förp
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
½ förp
Vatten
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Basmatiris
135 g
Granatäpple
½ st
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 537 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Skär broccoli i mindre buketter. Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar.
Hetta upp olja i en stekgryta och fräs kycklingbitarna ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök och saffran, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt spiskummin, chili flakes, vatten, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten) och kycklingbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 5 min.
Rör ner broccolibuketterna och låt sjuda ca 1 min under lock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar, alternativt med chili flakes för önskad hetta.
Kvarta granatäpple och banka lätt ur kärnorna i en skål. Grovhacka bladpersilja.
Servera persisk kyckling med nykokt ris. Toppa med granatäpple och persilja.
Smaklig måltid!