Citronbräserad koljafilé
med dillstekt spetskål och potatisNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Smör
2 tsk
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
Salt
1 krm
Spetskål
200 g
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 475 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 2 min. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskal och pressad saft från halva citronen (ca 2 tsk) i såsen.
Skär koljafilé i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda fisken med salt. Häll citronsåsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 12-15 min.
Skär spetskål i grova bitar. Finstrimla rödlök och grovhacka dill. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs spetskål och rödlök ca 2 min. Krydda med salt. Dra från värmen och blanda ner dill.
Servera citronbräserad kolja med dillstekt spetskål och kokt potatis.
Smaklig måltid!