Citronbräserad koljafilé med dillstekt spetskål och potatis

Citronbräserad koljafilé

med dillstekt spetskål och potatis
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Spetskål
200 g
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
475 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 2 min. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskal och pressad saft från halva citronen (ca 2 tsk) i såsen.
 Skär koljafilé i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda fisken med salt. Häll citronsåsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 12-15 min.
 Skär spetskål i grova bitar. Finstrimla rödlök och grovhacka dill. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs spetskål och rödlök ca 2 min. Krydda med salt. Dra från värmen och blanda ner dill.
Servera citronbräserad kolja med dillstekt spetskål och kokt potatis.
Smaklig måltid!