Pulled chili chunks med ris och koriander
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pulled chili chunks

ris och koriander
Nytt recept
Under 20 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Gul lök
    1 st
    Olja
    2 tsk
    Vitlök
    2 klyfta
    Pulled chunks
    1 förp
    Tomatpuré
    1 förp
    Krossade tomater
    1 förp
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Rökt chilimix
    ½-1 förp
    Rökt paprikapulver
    1 förp
    Spiskummin
    1 förp
    Torkad oregano
    1 förp
    Svarta bönor
    1 förp
    Röd paprika
    1 st
    Salt
    Svartpeppar
    Chili flakes
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    584 kcal
    Fett:
    10 g
    Kolhydrater:
    83 g
    Protein:
    39 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hacka gul lök. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och pulled chunks ca 1 min. 
    Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och grönsaksbuljong. Krydda med rökt chilikrydda, rökt paprikapulver, spiskummin och torkad oregano. Koka upp och sjud ca 5 min. 
    Häll av och skölj svarta bönor. Skär röd paprika i mindre bitar. Rör ner allt i grytan och låt sjuda ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    Servera pulled chili chunks med ris. Toppa med chili flakes (valfritt) och koriander. 
    Smaklig måltid!