Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pulled chili chunks
ris och korianderNytt recept
Under 20 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Gul lök
1 st
Olja
2 tsk
Vitlök
2 klyfta
Pulled chunks
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Rökt chilimix
½-1 förp
Rökt paprikapulver
1 förp
Spiskummin
1 förp
Torkad oregano
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och pulled chunks ca 1 min.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och grönsaksbuljong. Krydda med rökt chilikrydda, rökt paprikapulver, spiskummin och torkad oregano. Koka upp och sjud ca 5 min.
Häll av och skölj svarta bönor. Skär röd paprika i mindre bitar. Rör ner allt i grytan och låt sjuda ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pulled chili chunks med ris. Toppa med chili flakes (valfritt) och koriander.
Smaklig måltid!