Vegetariska seabites med potatismos och färdig remoulade
Vegetariskt

Vegetariska seabites med potatismos

färdig remoulade, ärtor och broccoli
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
Crispy seabites
200 g
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Gröna ärtor
1 förp
Snackgurka
1 st
Remouladsås
1 förp
(Svaveldioxid, Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
690 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Lägg crispy seabites i en ugnssäker form. Tillaga ca 10 min i ugnen, tills de har fått fin färg och blivit varma.
 Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Skär broccoli i mindre buketter. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccoli och ärtor ca 3 min. Skär snackgurka i stavar. 
Servera crispy seabites med potatismos, broccoli, ärtor, gurkstavar och en klick remouladsås. 
Smaklig måltid!