Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pulled chunks i tortillabröd
med mangosalsa och picklesNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- vatten
Rödlök
1 st
Jalapeño
½-1 st
Vatten
1 dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
2 msk
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Pulled chunks
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
1 tsk
Vatten
1 dl
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 558 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skär rödlök och jalapeño tunt. Blanda ner i skålen.
Skala och tärna mango. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft.
Hetta upp olja i en stekgryta. Stek pulled chunks ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, socker och vatten. Låt puttra ca 5 min. Smaka va med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en torr och het stekpanna. Värm tortillabröden hastigt på varje sida. Varmhåll i en ren kökshandduk.
Servera tortillabröd fyllda med pulled chunks, mangosalsa och pickles.
Smaklig måltid!