Pulled chunks i tortillabröd med mangosalsa och pickles
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pulled chunks i tortillabröd

med mangosalsa och pickles
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Rödlök
1 st
Jalapeño
½-1 st
Vatten
1 dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
2 msk
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Pulled chunks
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
1 tsk
Vatten
1 dl
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
558 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skär rödlök och jalapeño tunt. Blanda ner i skålen.
Skala och tärna mango. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft. 
Hetta upp olja i en stekgryta. Stek pulled chunks ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, socker och vatten. Låt puttra ca 5 min. Smaka va med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en torr och het stekpanna. Värm tortillabröden hastigt på varje sida. Varmhåll i en ren kökshandduk. 
Servera tortillabröd fyllda med pulled chunks, mangosalsa och pickles. 
Smaklig måltid!