Sötpotatis- och quinoasallad med fetaost och koriander
Utan gluten
Vegetariskt

Sötpotatis- och quinoasallad

fetaost och koriander
Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Quinoamix
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomat
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
65 g
Kikärtor
1 förp
Sötpotatis
1 st
Röd paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Three spices
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Lime
1 st
Chili flakes
½ tsk
Koriander
20 g
Olja
½ msk
Socker
2 krm
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
648 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
 Häll av och skölj kikärtor. Skär sötpotatis och röd paprika i grova bitar. Lägg skurna grönsaker och kikärtor på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Blanda med lite olja, three spices, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en skål. Finhacka röd chili och grovhacka koriander. Blanda ner pressad limesaft, chili flakes, olja, socker, salt och hälften av koriandern i skålen.
Tärna tomat. Blanda quinoa med sötpotatis, paprika, tomat och dressingen. Avsluta med att blanda ner smulad fetaost och mixsallad.
Servera quinoasallad med rostade kikärtor och vitlöksyoghurt. Toppa med resten av koriander.
Smaklig måltid!