Kyckling i gräddig parmesansås
med dragon och svampRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- olivolja
Basmatiris
135 g
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
½ dl
Torkad dragon
1 tsk
Mixsallad
65 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 648 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisningen på förpackningen.
Skiva champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök. Krydda kycklinglårfiléer med salt och nymald svartpeppar. Finriv parmesanost.
Hetta upp lite smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen ca 2 min per sida. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
Tillsätt lök, vitlök och champinjoner till den använda stekpannan. Låt fräsa ca 2 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde och kycklingbuljong. Koka upp. Lägg tillbaka den stekta kycklingen (inklusive eventuellt stekspad på tallriken) och riven parmesan. Låt allt sjuda under lock ca 8 min, tills kycklingen är genomstekt. Smaksätt såsen med torkad dragon.
Finstrimla rödlök. Lägg på ett salladsfat tillsammans med mixsallad. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera krämig kyckling i parmesansås med basmatiris och mixsallad.
Smaklig måltid!