Fläskfärsbiff à la Lindström med haricots verts, potatis och rosmarinsky

Fläskfärsbiff à la Lindström med haricots verts

potatis och rosmarinsky
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Kokt rödbeta
¼ förp
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
⅓ burk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olja
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Rosmarin/timjan mix
½ tsk
Socker
½ tsk
Kokt rödbeta
¾ förp
Haricots verts
1 förp
Smör
(Mjölk)
Kapris
⅔ burk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis. Skala och halvera morot. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skär en kokt rödbeta i små tärningar (resten av betorna är till steg 6). Grovriv schalottenlök och häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, lök, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs och forma till 2 biffar. 
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta. Spara stekpannan.
 Smält smör i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl och vispa ner vatten, balsamvinäger, kycklingbuljong och "rosmarin/timjan mix". Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av kokt rödbeta. Dela haricots verts. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Fräs kapris och haricots verts ca 3 min. Tillsätt rödbeta och fräs ytterligare  ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera fläsk à la Lindström med rostad potatis, morot, skysås och grönsaker.
Smaklig måltid!