Kycklingkebabpizza med vitlökssås, isbergssallad och rödlök

Kycklingkebabpizza med vitlökssås

isbergssallad och rödlök
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
¾ förp
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Kycklingkebab
1 förp
Rödlök
1 st
Isbergssallad
½ st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 936 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 64 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg matyoghurt i en skål och blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg ut pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper. Bred pizzasås på pizzorna och strö över riven mozzarella. Skär kycklingkebab i tunna skivor och fördela på pizzorna. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min.
 Skiva rödlök tunt. Strimla isbergssallad och skär tomat i skivor.
Toppa varje pizza med lite isbergssallad, tomat och rödlök. Ringla över vitlökssås och servera direkt.
Smaklig måltid!