Kycklingkebabpizza med vitlökssås
isbergssallad och rödlökRätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pizzabotten
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
¾ förp
Riven mozzarella
100 g
Kycklingkebab
1 förp
Rödlök
1 st
Isbergssallad
½ st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 936 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 91 g
- Protein: 64 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg matyoghurt i en skål och blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg ut pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper. Bred pizzasås på pizzorna och strö över riven mozzarella. Skär kycklingkebab i tunna skivor och fördela på pizzorna. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min.
Skiva rödlök tunt. Strimla isbergssallad och skär tomat i skivor.
Toppa varje pizza med lite isbergssallad, tomat och rödlök. Ringla över vitlökssås och servera direkt.
Smaklig måltid!