Pulled pork chili
med majskolv, ris och korianderRätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Pulled pork
1 förp
Gul lök
1 st
Svarta bönor, 190 g
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Rökt chilikrydda
1 förp
Oxbuljong
1 förp
Salt
Svartpeppar
1 krm
Basmatiris
135 g
Majskolv
2 st
Matyoghurt
1 dl
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 763 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 95 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Kläm på förpackningen med pulled pork, så att köttet går sönder något innan öppning (spara vätskan). Hacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor.
Lägg pulled pork, sparad vätska, lök och svarta bönor i en stekgryta eller ugnsform. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, spiskummin, rökt chilikrydda och oxbuljong. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tiden.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Halvera majskolv och lägg i en ugnsform. Tillaga ca 10 min i ugnen.
Rör i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pulled pork chili med ris, matyoghurt och majskolv. Toppa med koriander och chili flakes (efter egen smak).
Smaklig måltid!