Pizza med salciccia, parmesan och ruccola
1,0 kg CO2e

Pizza med salciccia

parmesan och ruccola
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 894 kcal
  • Fett: 38 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg ut pizzabottnar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred ut ett tunt lager pizzasås på bottnarna och toppa med riven mozzarella. Fördela ut rå salsicciafärs över pizzorna.
Tillaga pizzorna ca 10 min i ugnen, tills osten fått fin färg och salsiccian är genomstekt.
Skär tomat i mindre bitar. Strimla rödlök tunt. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner ruccola, vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Vid servering finriv parmesanost över pizzorna och toppa med blad från oregano. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!