Svamppasta med grädde och gröna ärtor
Lägre pris
Vegetariskt

Svamppasta med grädde

och gröna ärtor
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
200 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Svartpeppar
Gröna ärtor
1 förp
Linguine
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 565 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. Finriv tanelliost.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt lök, vitlök, torkad timjan och salt. Stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, grädde, porcini mix och rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 3 min. Vänd ner gröna ärtor. 
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt pastasåsen och den rivna osten. Blanda ordentligt. Servera direkt!
Smaklig måltid!