Pizza ai funghi - svamppizza med mozzarella, timjan och tryffelolja
0,8 kg CO2e
Vegetariskt

Pizza ai funghi

med mozzarella, timjan och tryffelolja
Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Champinjoner
125 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Timjan
10 g
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tryffelolja
1 förp
Vitkål
300 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 760 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva champinjoner. Riv mozzarella till mindre bitar med händerna. Repa timjan. 
Lägg ut pizzabottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Bred på matyoghurt. Strö på 1 krm salt och lite nymald svartpeppar på varje pizza. 
Fördela champinjoner och mozzarella på pizzorna. Strö på lite mer salt. Baka pizzorna i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg.
Strimla vitkål så tunt som möjligt. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Krama in med händerna. 
Toppa de gräddade pizzorna med timjan. Ringla över tryffelolja. Servera med pizzasallad.
Smaklig måltid!